• مجموعي کتنې: 144724

جمعیت اصلاح کاروان کار اجتماعی مشترک!

386 لوستونکي   کلونه وړاندې 5

جمعیت اصلاح کاروان کار اجتماعی مشترک!


نویسنده: داکتر وحيدالله مصلح
برگردان دریعبدالوکیل یوسفی

جمعیت اصلاح خانه‌ی سخنان خیالی و آرمانی نیست بلکه اینجا برای هر خیال (فکر و اندیشه‌) و آرمانِ شاخصه‌های کاری مختلف وجود دارد،زمانی که می‌گوییم ما در هر سختی درکنار و در حمایت ملت خود قرار داریم،پس این یک سخن خیالی نیست و می‌توانیم به عنوان نمونه فعالیت‌ها و مصروفیت‌های کنونی جمعیت اصلاح را در مرحله‌ی کنونی وبای کرونا به عنوان مشاهد قوی بشماریم!
در همان آغاز وبای کرونا جمعیت اصلاح موسس و میزبان اتحاد ملی مبارزه با کرونا شد که در این اتحاد انجمن‌های مختلف و نهاد‌های مختلف جمع شدند و به طور مشترک مجال‌های کاری و تجربه‌های شانرا با هم شریک و منسجم ساختند.

پس ای جوان متعهد !
اگر تو خود فعالیتی نداری،اگر تو پیام‌ات را نداشته باشی و اگر تو حامل برنامه‌ی یک تمدن،عهد و آرمانِ نباشی پس برو با آنانی که جز بحث فن دیگری ندارند و بدون اختلاف آرمان دیگری ندارند و بدون تاپه و مُهر رنگ دیگری ندارند... پس برو و با آنها یکجا شو و طبیعی است که این پیوستن در دل تو هم همانند آنان نقاط اختلاف را سبز می‌کند و تو هم در کار و آجندای شریک می‌شوی که آنان می‌خواهند... و اما حالا وقت آن است که تو در راهی معینی در حرکت باشی،جوانان بحثی (آنانی که جز بحث اختلاف چیزی دیگری ندارند ) را در انتخاب شان بمانید آنان در بحث‌های شان خسته خواهند شد اما تو در راه فکری و کار خود خسته نخواهی شد....

شبکه بزرگ کمک و همکاری!

اینجا یک نهادی است که شب‌وروز شا‌ن‌را یکی کرده اند، با اضافه از 5000 رضاکار بسته‌های مواد غذایی را به درب خانه‌ی بیوه‌زنان،معیوبین و فقرا می‌رساند.

(نهاد خیریه احساس) است که درین شرایط سخت و تنگ وبا و قرنطینه در کنار ملت خود ایستاده اند.

جوان تو خبر هستی!
که از ماه گذشته تا حال به ارزش 10 ملیون افغانی برای 3500 خانواده‌ی نیازمند بسته‌های مواد غذایی و طبی رسانده شده است.نظر به تعریف رسمی یک خانواده در افغانستان بطور اوسط 7 نفر اند که بدین اساس مستفید شدگان این کمک‌ها به 24500 تن می‌رسد.
اگر تو میدانی که اینجا شمار نیازمندان زیاد است پس این نیز نیک‌بختی بزرگِ است که اینجا کمی افراد خیر نیست و افرادِ نیکِ است که خود شان تماس می‌گیرند و با احساس کامل داشته‌های شانرا به احساس می‌فرستند.
در حالی‌که مجالهای کمک‌رسانی به نیازمندان مسدود و یا محدود است اما نهاد خیریه احساس با اخلاص و احساس به دست‌گیری و همکاری مردم خود ایستاده است،این دستاورد بزرگی است که هموطنان سرمایه‌دار و شخصیت‌های خیر بالای نهاد خیریه احساس باور و یقین کامل دارند و این به‌خاطری است که نهاد خیریه احساس برای کمک‌ها سیستم شفاف و عادلانه دارد،توانایی حساب دادن پیسه پیسه‌ی کمک‌ها را دارد و از همه‌ مهمتر افغانستان شمول بودن آن است.
وقتی ببینی بزرگ و کوچک این نهاد در غم نیازمندان گرانبهاترین وقت‌ شانرا مصرف می‌نمایند پس به انسان هدف زندگی آشکار می‌گردد.
استاد عبدالفتاح جواد کدام رُخ را که به نهاد داده است امید می‌رود که این نهاد یک شناخت بزرگ از افغانستان بگردد.
جوان فدایت شوم!!!
برو و به نهاد خیریه احساس مجالهای پشتیبانی و کمک کننده پیدا کن .
جوان برو!
بسته‌های مواد غذایی را به پشت کن و به درب خانه‌ی فقیر برسان،و تویی که در قرنطین بسر می‌بری این کار را خو می‌توانی که تفصیل این کمک‌ها را با دیگران شریک کنی،پست را شیر کنی،لایک و کمنت کنی...و این همه برای این‌که افراد خیر و سرمایه‌دار آگاه شوند که اینجا نهادی است که کمک‌ها را با شفافیت و عدل به نیازمندان می‌رساند.
اینها را تشویق کن که درین غربت قرنطین و ماه مبارک رمضان به نیازمندان کمک‌ نمایند و این‌که نهاد خیریه احساس رساننده‌ی امین کمک‌های شماست... این هم است که ملت‌ما مطمئن شوند که ‌از میان شان نهادی افغانی است که دست فقرا و نیازمندان را می‌گیرد.
پس تو در میان این همه تلاش چرا خود را بیکار می‌دانی جوان!

مجال بزرگ کار صحی!

آنجا یک جامعه‌ی است متشکل از رضاکاران متخصص،داکتران و کارکنان صحی،گاهی در بدخشان اند گاهی در غزنی،گاهی هم در قندهار و گاهی در ننگرهار.. انجمن طبی اسلامی ایما را می‌گویم ...
اینها در هر واقعه‌ی طبیعی برای درمان مردم خود تلاش می‌کنند،کمپ‌های رایگان صحی می‌سازند،وقت‌به‌وقت عملیاتهای رایگان چشم را می‌کنند،برای عملیات‌های پیچیده‌ی گلو،بینی و گوش میزبانی متخصصان طبی و تیم‌های صحی کشور‌های دیگر را انجام می‌دهند.که در میان همه‌ی رضاکاران متخصصین شناخته شده‌ی کشور شامل اند و اینها با تمام حیثیت علمی که دارند در تیم‌های رضاکار به بخش‌های دوردست ولایات می‌روند و مرهمی بر زخم دردهای هموطنان خود می‌نهند.
تو نمی‌بینی که در جریان وبای کرونا منطق و روایت علمی اتحاد ملی مبارزه با کرونا یا Nafcovid19 را تشکیل دادند،اینها جهت‌دهنده‌ی آن بودند و زیر این چتر بزرگ به چه حدی کمپاین‌های آگاهی دهی عامه را انجام دادند؟؟
داکتران آن در همان اوایل به مساجد بزرگ رفتند و خطبه‌های صحی به مردم تقدیم کردند،بروشرها نوشتند،کتابها نوشتند و در میان مردم آنرا توزیع کردند.
همین اکنون ایما مصروف شریک ساختن و هماهنگی تجربه‌های رضاکارانه و پزشکی با وزارت صحت‌عامه است تا چگونه بتوانند ظرفیت مدیریتی،توانایی‌های تشخیصی و سیستم‌های معیاری شفاخانه افغان چاپان و دیگر شفاخانه‌های کرونایی را تقویت بخشند.
پس ای جوان !
این وقت‌ات است تا وقت اضافی ات را اهدا کنی و در جایی دیگر چرا خود را مصروف می‌سازی؟؟؟

جوانانی نماینده‌ی هویت ملی و اسلامی

آنجا نهادی است که جوانانی عزیزِ در آن جمع شده اند و همه جوانانِ عزیز را می‌بینی که در همه‌ی ولایات در شبکه‌ی علمی باهم پیوسته اند...در هر مساله‌ی ملی بیدار اند.

گاهی جمع شده می‌باشند و مناقشه می‌کنند و گاهی هم در برابر حوادث اسلامی و ملی واکنش مهذب می‌داشته باشند.تظاهرات می‌کنند و برای جهانیان تصویر جوانان متمدن افغان را ارائه می‌کنند.

(نهاد جوانان مسلمان _نجم) را می گویم.

نجم ستون و تیر حرکت تمدنی اسلامی افغانستان است.اینها نمایندگان واقعی هویت اسلامی و ملی افغانستان خواهند بود.،و اینان صاحبان قضایای زنده‌ی افغانستان خواهند بود.
جوان!
تو نمی‌دانی که در طوفان وبای کرونا نجم تا چه حدی مصروف است؟!
آنها را می‌بینی که کمپاین‌های آگاهی‌دهی عامه را راه‌اندازی کرده اند ،بروشرهای آگاهی‌دهی گرفته و در میان مردم توزیع می‌کنند.آنها را می‌بینی که پمپ‌های دواپاش ضد انتان را در پشت کرده و محلات عامه،مساجد،مراکز صحی،خانه‌های آسیب‌دیده از کرونا و دیگر مکان‌های ضروری را ضد عفونی می‌کنند.
آنها را خواهی دید که با نهاد خیریه احساس در هر کار خیری تلاش می‌کنند و تا خانه‌ی هر نیازمند می‌روند.آنها را می‌بینی که در خطرناک ترین محلات کرونایی می‌روند و به آن جاهایی داخل می‌شوند که مریضان کرونا آنجا بستری اند.اینها بخاطری این مکان‌ها را ضد عفونی می‌کنند که صاحبان معاش این عمل را انجام نمی‌دهند و وظیفه را ترک می‌کنند.اینها بخاطری این کار را می‌کنند که اینها رضاکار اند و در درد ملت خود شریک اند و اینها همه‌ی این کارها را مظهر عملی مسئولیت دینی خود می‌دانند.
پس جوان تو کجاستی!
جای تو اینجاست پس بیا درین میدان واقعیت‌ها لذتِ عجیبی است و مجالهای بیکار و بی‌مورد را ترک کن!

علما، مشعل‌های هویت دینی‌ما!

آنجا بخشِ بزرگ از علما است اینها در قضایای دینی صاحب موقف اند اینها نمی‌گذارند که هویت دینی کشور به وسیله‌ی آجنداهای بیگانه و سیل‌های تغریب عقب‌زده شود.به همین خاطر است که اینان در کنار تعلیم و تعلم مساجد،منبرها و مدارس را به مراکز موقف‌های بیطرف بیان حق تبدیل کرده اند.
علمای مجمع علمی را وقتی می‌بینی که در دارالعلوم امام ابویوسف،مدرسه‌ی دخترانه الفلاح، دارالعلوم فخری و ده‌ها مدارس دیگر مصروف تدریس اند.در جایی می‌بینی شان که مضامین دشوار شرعیات را در پوهنتون ها اینان تدریس می‌کنند،آنجا می‌بینی شان که در مساجد تفسیر قرآنکریم و دروس احادیث را تقدیم می‌کنند،ایشان‌را آنجا می‌نگری که در هفته‌های فهم قرآن به مردم عام درس تقدیم می‌کنند و آنجا می‌بینی که به پرسش‌های فقهی مردم پاسخ می‌دهند... بلی من مجمع علمی علما را یاد می‌کنم اینها در برابر وبای کرونا در بخش‌ علمی اتحاد ملی کارهای بزرگ انجام دادند.
شیخ القرآن مولانا عبدالصبور صاحب بخش اعظمی تاسیس این اتحاد را تشکیل میداد. و نامبرده وقت به وقت دیدگاه‌ها و مواقف را با مردم شریک می ساخت.
در مورد وبای کرونا فتوای منشی اتحادیه جهانی علمای مسلمان استاد دکتور محی‌الدین قره‌داغی در همان آغازین ترجمه شد و به شکل وسیعی نشر شد.
دکتور فضل‌هادی وزین مقاله‌ی علمی و فتوای فقه تعامل با کرونا را نوشت و بالآخره در رابطه به ترک جماعت در مسجد و نماز خواندن در خانه و در مورد معطل ساختن تجمعات فتوای استاد دکتور مصباح الله عبدالباقی آمد .و خارج از مجمع علمی علما فتوا و مقاله‌ی علمی استاد دکتور عمر عماد در مورد کرونا نشر شد و این‌ همه تصویر کوچکِ از فعالیت‌های مجمع علمی علما است.
و این مجمع حافظ و نگهدارنده‌ی هویت دینی افغانستان است.
پس جوان!
تو برای فراگیری دانش این‌گونه یک مجال بزرگ علمی داری تو اگر در ننگرهار استی یا هرات ،کابل و یا هر ولایت دیگر....
تو مجال مجلس با اینها را داری برو و مصاحب شان شو!!

رسانه‌ی حامل فکر اسلامی و ملی

اینجا گروپ رسانه‌یی بزرگی است،اصلاح آنلاین،شبکه بزرگ صفحات فیسبوک اصلاح،به شمول کابل در ولایات زیادی رادیو اصلاح،تلویزیون اصلاح هرات ،تلویزیون هلال ،ماهنامهء اصلاح ،فصل‌نامه قافله ،ماهنامه معرفت.... است. که این همه میدان‌های رسانه‌یی برای نفوذ، تقویه و حمایه‌کننده فکر اسلامی و ملی است.
این‌مجالها ، مجالهای به تصویر کشیدن و رساندن تمدن اسلامی است.این مراکز پخش اخوت و محبت است.این محورهای بیداری و مبارزه است.و منبرهای جمع‌کردن و آگاهی‌دهی آجندای اسلامی و ملی است.
در حالی که رسانه‌های دیگر پیام‌های مقابله در برابر کرونا را اجیرانه نشر می‌کردند آنجا رسانه‌های ما به شکل وسیع و رضاکارانه این میدان رسانه‌یی را گرم نگهداشته اند.
کدام آگاهی دهی را که رسانه‌های ما زیر چتر اتحاد ملی مبارزه با کرونا انجام دادند بسیار مؤثر بود زیرا این شبکه‌ها در میان مردم ریشه دارد و در تمام ولایات قوت افرادی بیشتر را دارا است،رسانه‌های اجتماعی وسیعی را در اختیار دارند و این‌ رسانه‌ها پخش وسیعی به شکل محلی دارد و به همین خاطر پوشش آگاهی‌دهی آن بسیار وسیع بود.
پس ای جوان مجال فکر و اندیشه‌ی تو این مجال‌های بزرگ است.سهم تو در آن چقدر است؟
در جایی دیگری خود را مصروف مکن بیا و در متن رسانه‌های خود رقابت کن،بیا یا خود بنویس و بگو یا محتوای نوشته‌شده و گفته‌ شده را شریک کن،کمنت بمان و لایک کن...

پروسه‌ی عزتمندانه‌ی اصلاح!

ما پیروان یک پروسه‌ی تمدنی هستیم ما جز مشروع از اصلاح و سازنده‌گی هستیم ، ما جزء جریانی هستیم که خیال نیست،فلسفه نیست و بسیار دور از لغت‌پرانی و لفظ‌پراگنی و اصطلاحات ما بخش زنده‌ی از ملت خود هستیم و به همین خاطر است که در هر بخش از ملت خود فعال هستیم.
ما نه از ملت خود پیش هستیم و نه عقب،در میان ملت خود هستیم بنا حامل ارزشها و اقدار ملت خود هستیم،معامله بر سر ارزشهای این ملت فن ما نیست و کاسبان این فن را پاره پاره خواهیم کرد.ما به رنگ خود پیش می‌رویم،منزل صعود مان طویل است اما حتمی است و منزل‌های آن حتمی روشن و تعین شده است.
ما به هر منزل و طبقه به نوبت‌اش می‌رویم و ما به منزل آخری با یک گام نمی‌رویم بلکه هر منزل را طی می‌کنیم راه‌ را می‌پیماییم و خود را بدان می‌رسانیم.
مجال‌های بزرگ بحث‌های فکری و هویتی در مقابل ماست در میان این بحث‌های فکری و هویتی مسائل کوچکِ فقهی در هیچ کدام طبقه‌ی از داعیه‌ ما جایی ندارد زیرا داعیه‌ی ما نظام شامل و کامل اسلام است.
بلی ما این بحث‌ها را انجام می‌دهیم اما با کی؟
حدود هویت فکری ما معلوم است و ما بحث خود را در چارچوب تعریفات خود انجام می‌دهیم،ما آنانی را شکست می‌دهیم که برای شکستن هویت ملت ما کمر بسته اند ، ما آنانی را شکست می‌دهیم که داعیه‌ی تغریب دارند و اسلام را منحیث دین و نظام تحت حمله قرار می‌دهند.ما همرای شان بحث می‌کنیم زیرا منطق سخن و بحث را داریم،ما بحث می‌کنیم زیرا در حمایت هویت و تمدن خود هستیم و اگر بحث نکنیم به این معناست که ما شکست ذهنی را می‌پذیریم و اگر پیروز نشویم نتیجه این می‌شود که ما با تمدن‌های دیگر در حد شراکت و داد‌و ستد مادی نمی‌مانیم و تمام پایگاه اخلاق و تهذیب غرب را وارد می‌کنیم و این چیزی است که در مقابل آن ایستاد هستیم و عزتمندانه ایستاده‌ایم.
ما شکست فکری نمی‌خوریم همرای ما منبع عظیمی از تاریخ اسلامی،تمدن،پیشرفت و قیادت جهانی است، ما یکبار دیگر به همان عزت دست‌ می‌یابیم ما به گذشته برنمی‌گردیم اما در روشنی تجارب گذشته امروز و فردای خود را می‌سازیم.
حمزه بابا می‌گوید :

آينه د ننني تهذيب دې ښه ده
خو جوهر پرې د ساده پرون په کار دی

تاريخ نشر مقاله: ۲۹ اپريل ۲۰۲۰